Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Beeldende kunst in de stad

De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen betreedt de open stad met de tentoonstelling ‘21ste eeuw buiten!’. Op pleinen en in straten worden speciaal voor deze tentoonstelling gerealiseerde werken getoond van de generatie kunstenaars die na het millenniumjaar 2000 afstudeerde aan de academie.
HELD tekende een dwars op de museum-as gelegen parcours uit dat de bezoeker van de Sint-Paulusplaats tot aan de Sint-Willibrordusstraat brengt. De twee locaties worden met elkaar verbonden door een wandeling van ongeveer 2 km waarvan ook de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten deel uitmaakt. Soms loopt het parcours langs minder bekende plaatsen in de stad. De afstand tussen de verschillende interventies blijft relatief kort waardoor de spanning tussen de werken en de intensiteit behouden blijft. Een bewegwijzering op de straatstenen langsheen het parcours houdt de bezoeker op koers.
De tentoonstelling ‘21ste eeuw buiten!’ voorziet het actuele Antwerpen van nieuwe artistieke zichtpunten en klanken. De deelnemende kunstenaars formuleren een sterk beeldend antwoord met werken die inspelen op een specifieke maatschappelijke problematiek of die in dialoog gaan met de Antwerpse stedelijke omgeving en haar bewoners in al hun verscheidenheid.
De kunstenaars van ‘21ste eeuw buiten!’ maken hun artistieke toekomst tastbaar
in de stedelijke context en bevestigen tegelijkertijd het bestaansrecht van een
instituut als de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen als bron van talent.

Deelnemende kunstenaars:
Kasper Bosmans
Wannes Goetschalckx
Kati Heck
Pol Matthé
Philip Metten
Joris Van de Moortel
Leon Vranken
Julia Wlodkowski

Performances:
4 oktober 2013 — Joris Van de Moortel & Dan Browne
1 november 2013 — Pol Matthé
6 december 2013 — Kasper Bosmans & Marthe Ramm Fortun
3 januari 2014 — Julia Wlodkowski & Kati Heck + special guests