Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Veronika Tzekova is in 1973 geboren in Vratza. Zij woont en werkt nu in Graz (Oostenrijk).
Ze maakt voornamelijk gebruik van interventie en toe-eigeningstechnieken en richt zich op het herdenken en transformeren van objecten, situaties en systemen.
In de afgelopen jaren realiseerde ze meerdere projecten in de publieke ruimte: ‘Heropgebouwde Identiteit’ (Belgrado, Servië, 2005), ‘SWITCHABLES’ (St. Niklaas, België, 2010) en ‘Space Appropriators’ (Oostenrijk, Bulgarije, Polen, 2012-2015).

Met de Wensbootceremonie doet men een wens of belofte die men op eenzelfgemaakte kleine boot laat wegdrijven. In de video maakt de ene persoon de boot, en dus de wens, de droom of de belofte, en iemand anders zet hem in het water. Dit resulteert in een totale mislukking: de wensboot zinkt en desintegreert heel snel.
Kunst is een taal op zich en elk schrijven erover is slechts een futiele poging om haar te vertalen.

Hier is mijn korte interpretatie van de Wensboot video:"Hoop drijft, maar je moet de hoop zelf een zetje geven en je eigen wensen en dromen volgen. Niet diegene die iemand anders voor je heeft. Geen kant-en-klare dromen of dromen die je wordt verondersteld te volgen. Het leven van iemand anders leven is een verloren zaak, een zinkend schip "
V. T.