Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Urok Shirhan is geboren in 1984 in Bagdad. Hij woont en werkt in Amsterdam, Nederland.
Shirhan behaalde een MA aan de Goldsmiths University in Londen en was Research Fellow aan de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen (KNAW/NIAS) in Amsterdam, aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht en de Ashkal Alwan in Beiroet. Recent presenteerde Shirhan onder meer werk op het 37e Drodesera Festival in Italië, in het Museum van Moderne Kunst in Arnhem, in het Frascati Theater in Amsterdam en op de 5e Moskouse Biënnale voor Jonge Kunst.

Urok Shirhan (NL/IQ) is een beeldend kunstenaar wiens werk de politiek van beeld en geluid in relatie tot (nationale) identiteit en mediatisering onderzoekt.

‘TWO VIDEO’S’
Twee schermen. Twee teksten. Een woordgebaseerde meditatie over de gepercipiëerde relatie tot het' hier' en' daar' zoals gedefinieerd door afstand en geaccumuleerde beelden.
Dit werk werd ontwikkeld in het kader van' Occupy Baghdad' (2011-2014), een onderzoeksproject van Shirhan dat de politiek-filosofische gevolgen onderzocht van de totaliteit van de beelden en culturele producten die in verband met de Irak-oorlog van 2003 werden gecreëerd.