Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Sujan Chitrakar is geboren in 1974, Kathmandu en leeft en werkt aldaar. Sujan Chitrakar is een kunstenaar, docent in het kunstonderwijs en onafhankelijke curator die experimenteert met diverse visuele media, waaronder tekeningen, schilderijen, multimedia installaties, video’s and performances. Zijn recente werken handelen over de subtiele nuances van gedeelde menselijke verhalen die de persoonlijke en interpersoonlijke relaties gestalte geven. Als docent heeft hij enkele van de belangrijkste hedendaagse Nepalese jonge kunstenaars aan het Centrum voor Kunst en Design van de universiteit van Kathmandu gevormd en geïnspireerd.

De performance is opgedragen aan de grootvader van de kunstenaar. In de jaren 30 was wijlen Chiniya Chitrakar een van de eerste Chitrakars* die zijn studio van de traditionele plaats op de zolderverdieping verhuisde naar de benedenverdieping, een meer ondernemende omgeving. Deze participatieve performance is een getuigenis van onze tijd. Het roept het verleden op en al diegenen die dit moment en deze performance mogelijk hebben gemaakt. Het is een belichaming van de frustraties van de kunstenaar betreffende op wie we onze stem hebben uitgebracht. Het neemt de gevolgen van onze keuzes en wat de toekomst ons zal brengen in beschouwing.
*Chitrakars zijn de traditionele schilders van de vallei van Kathmandu die verantwoordelijk zijn voor de traditionele en rituele kunsten.