Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Werk van Steve Van den Bosch (1975, Antwerpen) was te zien op groepstentoonstellingen in o.a. Witte de With - Rotterdam, Kunsthalle Bern, tijdens de Shanghaï Biënnale en in 2013 in de solotentoonstelling ‘No Notion of None’ bij Galerie van der Mieden - Antwerpen. T/m 6 december 2015 loopt in Extra City - Antwerpen ‘The Corner Show’, eveneens met werk van Van den Bosch. In november 2015 is ‘Monologue for an Interior’ te zien bij Barbara Seiler Galerie – Zürich, een concept in samenwerking met Annaïk Lou Pitteloud. In januari 2016 volgt een solotentoonstelling bij De Garage - Mechelen.
De minimale en soms droge interventies van Steve Van den Bosch balanceren tussen onzichtbaarheid en onmiskenbare materialiteit. Zijn werk bevraagt de inherente condities van de artistieke praktijk waarbij aspecten als productie, tentoonstelling, interpretatie en representatie in een web van voortdurend verschuivende relaties en interferenties onder spanning worden gezet.
De werken die hieruit voortkomen nemen vaak misleidend herkenbare vormen aan die de conventies van de tentoonstelling enkel lijken te bevestigen om hen van binnenuit te ontmantelen.
Voor ‘Prescriptive’ (2015) werd een gobo-dia ontworpen die de zin ‘AS SEEN FROM ACROSS THE ROOM’ zo klein en scherp mogelijk van op een zo groot mogelijke afstand projecteert. Hierdoor lijkt het geprojecteerde bijna onthecht van zijn projectiebron, terwijl de inhoud van de geprojecteerde zin beiden net terug samentrekt. De blik zélf wordt zo als een autonoom object, als een gesloten systeem gesuggereerd.

 

Steve Van den Bosch