Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Nadat hij zijn kindertijd in Abidjan (Côte d'Ivoire) heeft doorgebracht, keert Sigué Sayouba terug naar Burkina Faso om daar middelbare school te lopen. Via “inter-scholaire” danscompetities, komt hij in het artistieke milieu van Ouagadougou terecht en volgt een opleiding in traditionele en moderne dans. In 2001 wordt hij door de jonge choreograaf Souleymane Porgo uit Burkina Faso opgemerkt, en wordt gevraagd diens dansgezelschap “Téguéré “te vervoegen. Zo komt Sayouba Sigué terecht in hedendaagse Afrikaanse dans.
Hij ontmoet verder nog andere choreografen, leert verschillende stijlen en traditionele dansen. Aldus wordt dans, dat hij al vanaf zijn schooltijd als ontspanning beoefent en dat tot een passie uitgroeit, vandaag zijn professionele activiteit. 
Hij nam deel aan een tiental voorstellingen met bekende dansers uit Afrika zoals Irène Tassembédo (in Souffles, Carmen Falinga Awa en Le sacre du tempo), Serges Aimé Coulibaly (in A Benguer en Babemba).

De film toont het visueel dagboek van het extra muros-project van Là Hors De & Téguérer als een deel van het Festival Rendez-vous chez Nous in Ouagadougou, februari 2014.