Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Rivane Neuenschwander (°1967) en Cao Guimarães (°1965) werden geboren in Belo Horizonte, Brazilië. Guimarães woont en werkt in Belo Horizonte en Montevideo. Neuenschwander woont en werkt in Londen.
Rivane Neuenschwander verkent in haar kunst taal, natuur, geografie, tijdsverloop en sociale interacties. In haar installaties, films en foto's gebruikt Neuenschwander fragiele, bescheiden materialen om esthetische ervaringen te creëren, een proces dat ze omschrijft als' etherisch materialisme'.
Cao Guimarães is een kunstenaar en filmmaker wiens werk zich toespitst op geïmproviseerde en onverwachte toepassingen van alledaagse objecten. Zijn films werden vertoond op talrijke internationale filmfestivals, waaronder Cannes, Locarno, Sundance, Venetië, Rotterdam en de Berlinale, en waren het onderwerp van retrospectieven in het Museum of Modern Art (2011), het Buenos Aires International Festival of Independent Cinema (2014) en de National Cinematheque Mexico (2014).

‘Quarta - Feira de Cinzas/Epilogue’
In de melancholische nasleep van Aswoensdag, na het Braziliaanse carnaval, beginnen de mieren hun eigen profane, veelkleurige feestmaaltijd op het ritme van de ‘matchbox samba’.