Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Paolo Chiasera is in 1978 in Bologna, Italië geboren. Hij woont en werkt in Berlijn.
Hij is kunstenaar, schrijver en curator. In 2013 richtte hij ‘Secondo Stile’ op: een nomadisch schilderij-georiënteerde door een kunstenaar gerunde tentoonstellingsruimte, die zich richt op de productie, presentatie en communicatie van hedendaagse kunst en cultuur.
Het multidisciplinaire werk van Chiasera, met video, performance en architectuur, kenmerkt zich door zijn onderzoek naar schilderkunst als medium in het uitgebreide gebied van verschijning en gebruik. Chiasera doet onderzoek naar en experimenteert met hoe bestaande structuren of artefacten opnieuw uitgevonden kunnen worden om een doel te dienen of een vorm te belichamen anders dan het doel of de vorm die het oorspronkelijk had.

Onder de titel 'Condensed Heidegger’s Hut' verkent Paolo Chiasera de theorieën van de Duitse filosoof Martin Heidegger (1889-1976). In Heidegger's beroemdste werk, ‘Wezen en Tijd’ (1927), wordt "Wezen" onderzocht in directe relatie met de stroom van de "Tijd"." In Heidegger's visie is de existentiële en ontologische wetmatigheid in de totaliteit van het "Wezen "gebaseerd op tijdelijkheid.