Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Naziha Arebi is een Brits-Lybische fimmaakster en kunstenaar die in Tipoli, Libië, leeft en werkt. Ze studeerde aan de Central Saint Martins school in London en keerde na de revolutie in 2011 terug naar Libië, het land van haar vader. Met een passie voor vertelkunst en een interesse in mensenrechten en ijverend voor gelijke rechten voor verschillende geslachten, gebruikt Naziha Arebi verschillende media. Verschillende doelgroepen met een eigen narratief verhaal (vanuit hun deel van de wereld) worden visueel voorgesteld om aldus verandering te instigeren en dit in vurig debat.

Naziha Arebi werkt regelmatig voor Oxfam, Hivos en de “UN women” in haar regio en werkt intens samen met burgergemeenschappen en “sport voor sociale verandering”- initiatieven. Zij hoort bij het Euromed Audiovisual iii programma in Cannes, nam deel aan de IDFA Academy en is een Sundance Lab and HotDocs Blue Ice lid.
Haar fotografisch oeuvre werd tentoongesteld in binnen – en buitenland: in Londen, Tripoli, Barcelona, Parijs, Ivoorkust, Beirut, Berlijn, Benghazi en Malta.