Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Muriel Hasbun is geboren in San Salvador, El Salvador, in 1961 als kind van een christelijk Palestijns en joods Franse familie. Ze leeft en werkt in Washington, DC, USA en in El Salvador. Haar kunst werd in vele instituten tentoongesteld. Ze ontving een MFA in fotografie van de George Washington Universiteit in 1989, waar ze met Ray K. Metzker studeerde, en een BA in Franse literatuur van Georgetown Universiteit in 1983.
Muriel Hasbun werkt als kunstenares vanuit een nationaal en cultureel generatieoverschrijdende visie. Ze constueert hedendaagse verhalen en creëert een ruimte voor dialoog waar individuele en collectieve herinnering nieuwe vragen over identiteit en plaats oproepen.

“Wanneer mijn vader ziek was, voelde ik de noodzaak om met hem over vele zaken te spreken, waaronder sommige zaken die niet zo gemakkelijk aangesneden worden. Vooraleer ik El Salvador verliet, tijdens één van mijn laatste bezoeken voor zijn dood, vond ik een kleine blauwe papieren boot die hij voor mijn zoon gemaakt had. Op de zijkant van de boot stond een advertentie over het mirakel van antioxidanten. Maar we wisten allemaal dat noch antioxidanten, noch eender welke behandeling zijn leven zouden redden.
Zo is het idee bij me opgekomen: we zouden papieren boten maken met documenten die onze levens en onze familiegeschiedenis aantonen. We zouden geboortes, huwelijken, sterfgevallen en migraties herinneren, samen met de huizen en het land dat al dan niet verkocht is, in El Salvador of zelfs in Bethlehem. Samen denken we terug en terwijl we postzegels en data op de documenten die voor ons liggen, ontcijferen, slagen we er ook in om over zijn wensen te spreken ondanks het feit dat hij niet meer onder is.” M.H.