Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

‘Constructie als proces’ leidde mij naar de architectuur, beelden, bier, hout, houtbewerking en schrijven. Ik verken dus de constructie van dingen, betekenissen, projecten, ruimtes, huizen of schuilplaatsen, want ik heb nog steeds niet helemaal begrepen wat het doel van de resultaten nu eigenlijk zou kunnen zijn. Maar dat is niet zo belangrijk, niet meer dan het feit dat ik - zo lijkt het – een man moet zijn die geboren is in 1980 en in Lissabon woont; een stad die heeft opgehouden te zijn wat ze voor mij nog steeds is.

Tussen Le Havre en Buenos Aires, tussen het verlangen om te vertrekken en de weigering om aan te komen, tussen verveling en afwezigheid, omvatten 17925.082 seconden de totale blootstelling aan een reis aan boord van een vrachtschip. De video is een transcriptie van dat deeltje van het leven, van de fysieke en mentale ervaring die ik doormaakte, terwijl een technologisch apparaat de tijd en ruimte doorkruiste.
Een van de eerste dingen die ik deed bij het bereiken van mijn bestemming was het sturen van een bericht om hulp te vragen bij het verwerken van de beelden. Vervolgens heb ik de foto's twee aan twee gezet en zes keer dezelfde muziek gebruikt, zonder andere bewerkingen, want dat leek me de beste manier om het tempo en de duur, de sensatie van elk moment en de daarmee samenhangende mogelijkheid om je terug te trekken op een mentaal eiland, weer te geven.