Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Masasit Mati is een groep professionele Syrische kunstenaars die tot onderling verschillende artistieke disciplines behoren, maar ze hebben zich verenigd in Masasit Mati in de overtuiging dat het de rol van kunst is een humanitaire boodschap te leveren met waarden zoals gelijkheid, rechtvaardigheid, aanvaarding, vergevingsgezindheid, etc. 

Masasit Mati is tevens een serie waarin poppetjes worden gebruikt om wat er in Syrie gebeurt, te bekritiseren in de stijl van zwarte comedie; de onderlinge delen duren meestal niet langer dan 5 minuten
De naam refereert aan het rietje dat gebruikt wordt om Mati te drinken, een populaire kruidenthee die heel bekend is in alle lagen van de Syrische maatschappij, ook bij de veiligheidstroepen van het regime. Nu is de drank in het algemeen niet meer te krijgen als gevolg van economische sancties.

Over de episode Hamlet
In dit sluitstuk van Top Goon Reloaded, keren we terug in de tijd om de gezichten van de ontelbare slachtoffers van het criminele regime te herdenken, een regime dat door de medeplichtigheid en stilte van de rest van de wereld, jarenlang de bevoking kon onderdrukken. De Syrische Hamlet stelt zichzelf de vraag: “zijn of niet zijn?” Deze episode is opgedragen aan alle vrij Syriers en alle vrije mensen in de wereld die moedig genoeg waren om van verandering te dromen, terwijl ze wisten dat ze dit met een heel hoge prijs konden bekopen in deze gruwelijke wereld.