Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Joost Conijn is geboren in Amsterdam (1971). Hij leeft en werkt in Amsterdam en Weesp.
Een deel van zijn jeugd bracht hij door in Brabant. Tussen 1992 en 1995 studeerde hij aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Hij zette zijn studies verder van 1995 tot 1997 aan het Sandberg Institute.
Joost Conijn werd bekend met zijn projecten van zelfgebouwde machines. In de herfst van 2001 reisde hij door Oost-Europa in een houten auto op gas. Zijn tweede vliegtuig crashte en is nu te bewonderen in de tuin van het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Met zijn derde zelfgebouwde vliegtuig vloog hij in verschillende etappes van Nederland naar Kenia. In zijn werk zoekt Conijn de grens op tussen kunst en technologie, tussen mens en machine. Zijn films zijn het resultaat van zijn reizen met zijn zelfgebouwde machines.

Tijdens zijn studies aan Rietveld bouwde hij al een set van assen met fietswielen, waarbij de achteras werd aangedreven door een motor. De video toont een bewegende auto, samengesteld uit fietswielen en de motor van een snorfiets. Het lichaam van de bestuurder doet dienst als chassis en is meteen ook het lichaam van het voertuig en het scharnierpunt tussen de twee assen en het stuur. Zijn quote: "Ik was de auto aan het testen op het dak. Het leek gevaarlijk, maar ik voelde me heel gerust om iets veilig uit te proberen zonder mezelf zorgen te hoeven maken voor nieuwsgierige ogen."