Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Elena Kovylina is geboren op 1971 in Moskou en leeft en werkt aldaar. Zij studeerde aan het Surkiov Art Institute in Moskou, de F+F School for Art and Media Design in Zurich en de Universität der Künste in Berlijn. Haar werk werd vertoond op internationale tentoonstellingen en voorstellingen, waaronder het Miami Dade College Museum of Art and Design, Miami, de Tirana Art Biënnale, Albanië, de Sharjah Biënnale, de Verenigde Arabische Emiraten , de Lulea Art Biënnale, Zweden and the Biënnale van Moskou.
Elena Kovylina maakt gebruik van diverse media zoals video, film, installatie en performance. In haar eerste performance in de late jaren 90 testte ze de kracht van haar lichaam – alsook de emoties van haar toeschouwers. Ze schuwt de confrontatie zeker niet. Inderdaad, in vele van haar acties geeft ze op een harde en satirische wijze uiting aan sociale kritiek.

Deze video toont het project Equality (Gelijkheid). Het is het credo van de kunstenaar van een moderne democratische maatschappij, die volgens haar bestaat als een utopisch idee van moderniteit. Kovylina is van mening dat deze maatschappij hiervan verschilt door haar dualiteit op politieke, sociale and culturele domeinen die het overbruggen van de sociale ongelijkheid niet toestaan.