Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Dominique Paul Is geboren in Montreal en werkt in Montreal en New York. Ze wordt vertegenwoordigd door de Miyako Yoshinaga Galerij te New York. Sedert 2002 heeft ze meer dan 20 solotentoonstellingen gedaan in Noord-Amerika en Europa, waaronder de Miyako Yoshinaga Gallery, New York ; Museum of Contemporary Art of the Laurentides, Canada ; AIR Gallery, New York; La Halle, Contemporary Art Exhibition Center, France and Centro Petralata, Rome.
Wat haar medium ook mag zijn, het artistieke proces van Dominique Paul draait om een relationele uitdrukking van het lichaam en de verschillende interpretaties en invullingen die wij eraan geven. De kunst wordt een drager om uitdrukking te geven aan de interface tussen de verschillende technologieën, de afbrokkeling van de menselijke identiteit en de dubbelzinnige betekenissen die daar het resultaat van zijn.

Het begrip van lichaamsverandering is aanwezig in Pauls fantastische hybride wezens. In haar Insecten van de Surinamereeks, worden fijne magazineknipsels van lichaamsdelen van bodybuilders afgebakend door kleurrijke consumptiegoederen. De surrealistische scènes delen de ruimte met planten en insecten. Deze laatste zijn illustraties van Maria S. Merian, een naturalist uit het Baroktijdperk die de metamorfose van insecten documenteerde. Gebruikmakend van de vorm van de botanische mandala, drukt Paul een gevoel van hoogdringendheid uit in die gebieden waar onze al te zeer op de mensgerichte maatschappij de grondstoffen van onze planeet leegrooft.