Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Claudia Plank werd geboren in 1969 en Hans Werner Poschauko in 1963.
Ze wonen en werken in Wenen. Ze studeerden beiden aan de Hochschule für Angewandte Kunst in Wenen bij Maria Lassnig en Ernst Caramelle. Daarna volgden ze een postgraduaat aan de Jan van Eyck Academie Maastricht in Nederland, en dit in de klas van Guillaume Bijl, Mona Hatoum, Jimmie Durham en Jean Fisher.
Claudia Plank en Hans Werner Poschauko werken samen sinds 1990. Zij nemen een kritische houding aan ten opzichte van het zogenaamde ‘maakbare' lichaam of dito identiteit.

De uitvoering "Innere Sicherheit - Zur Dekonstruktion des nationalen Mythos" (Homeland security - over de afbraak van nationale mythen) vond plaats in het kader van het performancefestival van het Burgtheater Wien op 18.3.2000. In de ijskoude regen knipten Plank en Poschauko een gigantische Oostenrijkse vlag in kleine stukjes, begeleid door de tragische muziek van Schubert en Ruei Ran Wu. Een poëtische daad tegen het conservatisme en een oproep om een sociale realiteit in vraag te stellen in een neoliberale kapitalistische maatschappij.