Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Sinds vele jaren werkt Christoph Fink (1963, Gent) aan zijn magnum opus 'Atlas der Bewegingen'. Vanuit de limieten van het individuele menselijke lichaam en de interactie met zijn omgeving ontstaan intensieve reisverslagen of observaties in de vorm van gedetailleerde chronografische notities, foto- en geluidsopnames en een collectie van randmateriaal (kaarten, tickets, documentatie...). Het verwerken van deze data resulteert in een alternatief beeld van de wereld. De laatste jaren komt zijn geluidswerk meer en meer naar de voorgrond: het componeren en arrangeren van soundscapes en instrumentale experimenten.
Werk van Christoph Fink was te zien in de Biënnales van Venetië, São Paulo en Istanbul, in Manifesta 4 - Frankfurt en in Witte de With - Rotterdam, S.M.A.K. - Gent en The Drawing Center - New York en momenteel in het MUDAM  – Luxemburg. Vorig jaar ontwikkelde hij een monumentale geluidscompositie (opgenomen en gemonteerd geluidswerk alsook live interventies voor elektrische gitaar, percussie, elektronica en soundscape editing) in samenwerking met Valentijn Goethals voor theater productie van Joëlle Tuerlinckx '«THAT’S IT!» + 3 minutes FREE’, in Tate Modern – Londen, Veemtheater - Amsterdam, Stuk - Leuven en Kaaitheater - Brussel.) Een uitgebreide catalogus over zijn werk wordt later dit jaar uitgebracht.
In deze tentoonstelling wordt een compositie gepresenteerd die men als kamermuziek zou kunnen benaderen. Het werk 'amicale succursale' (2012) voor piano (Christoph Fink en Joëlle Tuerlinckx), onweer en occasioneel klokken, spraak, zang en strijkers voor twee cd spelers en stereoweergave.
Daarnaast wordt tekenwerk getoond: studies rond zijn persoonlijke wereld-ervaren via web (het plotten van vliegtuigtrajecten/een studie rond gelijktijdigheid) en fiets (twee nachtelijke fragmenten uit beweging #90 of La Cransacienne #5, Brussel-Cransac-Picos d'Europa-Cabo San Vicente-Cabo da Roca- Lissabon) en de eerste schetsen voor de studie 'Black September / boek 1', een eerste aanzet tot het in kaart brengen van spanningsvelden in de ruimte van het Midden-Oosten. Dit in het verlengde van de studiereeks rond de geschiedenis van Istanbul en het linken van dagdagelijkse ervaringen met de grotere politiek-geografische ruimtes.

 

Christoph Fink