Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Boris Achour is geboren in 1966 in Marseille, Frankrijk. Hij woont en werkt in Parijs.
Hij is medeoprichter van Public te Parijs (1999-2006), een ruimte voor en door kunstenaars en curatoren, en medeoprichter en redacteur van het kunstkritisch tijdschrift Trouble (2002-2008). Sinds 2010 doceert hij aan ENSAPC Paris/Cergy.

Boris Achour is een veelzijdig kunstenaar met pop- en conceptuele ambities. Hij beoefent een vloeiend formalisme dat resoluut toegankelijk is voor de metafysica. Hij gelooft in de hypnotiserende kracht van de media, in de' goeroeisatie' van menselijke relaties, en zijn werk is een reactie op deze dagelijkse manipulatie - die hij evenzeer lijkt te verafschuwen als ze hem fascineert. (Dorothée Dupuis - 2008)


‘Conatus: la nuit du danseur’
Alles begint met een geluid, een vloeiend en ruig geluid, dat terugkeert als een metaalachtige echo en dat de verbluffende frequentie of de mechanische acceleratie van een treinlocomotief suggereert. Dit geluid omhult de eerste beelden van de video ‘Conatus: la nuit du danseur’ (2009) en herinnert ons eraan, in navolging van Luigi Russolo, dat "de verscheidenheid aan geluiden oneindig is". (Eva Prouteau - 2013)