Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Binelde Hyrcan is in 1982 in Luanda, Angola geboren.
Binelde Hyrcan bracht zijn kinderjaren door in Angola, waar hij tijdens de oorlog zwaar getekend werd door dood en vernieling in de stad. Als tiener ging hij studeren in Frankrijk. Hij behaalde een BA in Nice en trok daarna naar het Pavillon Bosio aan de Kunstacademie in Monaco.
Hyrcan is van alle markten thuis. Hij stopt niet bij performances of installaties. Hij ontwerpt - hij vond de Moye-stoel uit, een stoel die met de poten rust op toetsen-
borden - hij maakte zelfs verschillende muziekvideo’s.

‘White Rain’
Met zijn installaties en performances wil Binelde Hyrcan ons doen nadenken over het absurde in politieke en sociale geplogenheden en gedragingen. Daarom zet hij zich op een reuzenstoel in het midden van Luanda (de hoofdstad van Angola) , pal voor een overheidsgebouw. Hij zit daar recht onder een ietwat speciale boom: de boom met de meeste vogels in de stad en bijgevolg ook het grootste aantal uitwerpselen. Op een dag zou Binelde Hyrcan een hele dag lang, netjes gekleed, die uitwerpselen als een hagelbui op zijn hoofd krijgen. De performance noemde hij ‘White Rain’, de witte regen van vogelpoep … Alles werd gefilmd.