Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Angel Vergara is geboren in 1958 in Mieres, Spanje. Hij leeft en werkt in Brussel, België. Vergara’s belangrijkste tentoonstelling vond plaats in 2011 toen hij België vertegenwoordigde op de Biënnale van Venetië. Sindsdien is zijn werk te zien in het Koninklijk Museum van Brussel, de Axel Vervoordt Gallerij in Antwerpen, ‘Galerie Marta Cervera’ in Madrid en verschillende andere Belgische musea (Mac’s, Muhka). Daar stelt hij zowel solo als in groep tentoon.
Het werk van Angel Vergara bevat een brede waaier van media en disciplines: voorstellingen, tekeningen, schilderijen, video’s en installaties. Audiovisueel materiaal speelt een belangrijke rol in de meeste van zijn tentoonstellingen en maken een belangrijk onderdeel uit van zijn werk.
In zijn meest recente werken gebruikt hij film en video en door deze beeldenstroom creëert hij ‘live paintings’; een schilderij dat synchroon wordt gemaakt met de beeldenstroom op het scherm.

Vergara’s nieuwe figuratieve aanpak biedt een antwoord op de hedendaagse uitdagingen van schilderen, waarbij beelden die reeds gemedieerd werden opnieuw worden geïnterpreteerd. Hij verbindt het vastgelegde beeld van het landschap met de activiteit van het schilderen. Dit doet hij door delen van het landschap op de foto aan te raken met zijn penseel of borstel. Zo vestigt hij de aandacht erop. De elementen van het beeld zijn middelen die hij inzet in zijn werk: het water fungeert als zijn water, donkerdere kleuren worden eruit afgeleid om iets anders kleur te geven, etc. Vergara plaatst de activiteit van het schilderen centraal in zijn geïllustreerde productie.