Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Alexander Apostól is geboren in 1969 in Barquisimeto, Venezuela. Hij leeft en werkt zowel in Caracas, Venezuela, en in Madrid, Spanje.
Zijn werk was reeds te zien op verschillende internationale tentoonstellingen zoals Manifesta 9 uitgenodigd door Cuauhtémoc Medina (2013); Biennale van Venetie (2011), de Biennale van Praag (2003 en 2005); de Biennale van Cuenca (2004); de Biennale van Istanbul (2003); Printemps de Septembre in Toulouse, Frankrijk (2003); de São Paulo Biennial (2002); PhotoEspaña in Madrid (2003); FotoFest in Houston, USA (2002); de Havana Biennale in Cuba (1997), etc.
Via fotografie en video legt het oeuvre van Apóstol fracturen bloot in het huidig modernistische project. Dit, zowel met betrekking tot zijn geboorteland Venezuela alsook doorheen Zuid-Amerika.

Pedro Centeno Vallenilla was een kunstenaar die aan de academie in Italie studeerde tijdens het fascisme, onafhankelijke van de Latijns-Amerikaanse avant-garde. Hij (en zijn oeuvre) zijn een duidelijk voorbeeld van een typische nationalistische beweging. In deze film worden de schilderijen van Vallenilla getoond in de ruimte van een rijk Venezuelaans decor, door mensen van een lagere klasse.
Desalniettemin blijven het pogingen om de geforceerde houdingen van de karakters uit de schilderijen voor te stellen. Dit toont de ware filosofie van Venezuela, nl. de nooit aflatende pogingen om in vorm zonder inhoud utopieën te verbeelden die ertoe lijden dat het land (Venezuela) geschandaliseerd wordt.