Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Aleksandar Spasoski is geboren in 1974, Tetovo, Republiek Macedonië.

Aleksandar Spasoski is een vertegenwoordiger van beeldende en multimedia kunstenaars, opvallend als videoclip kunstenaar uit de Balkan scene die afstudeerde in schilderkunst bij de Beeldende Kunsten van de 'Cyril and Methodious' Kunstacademie 1997 in Skopje, waarna hij een diploma behaalde op het gebied van New Media Kunst en Video in de ADBK in München (Duitsland) onder het mentorschap van prof. Klaus Vom Bruch 2008 en MA in nieuwe media kunsten aan de Milano Brera Academie en de Skopje Universiteit voor Beeldende Kunsten in 2013.
Zijn artistieke werk omvat een betrokkenheid bij diverse projecten, zoals: conceptuele kunst, videokunst, installaties, film en documentaire, schilderkunst, geluid en muziek. Spasoski maakt gebruik van thema's uit existentialisme en sociaal-politieke thema’s als een post-conceptuele discussie, en ook zeer diepgaande esthetische oplossingen met formalistische interesse.

Deze video toont gefilmd water op een gootsteenoppervlak dat in wisselwerking is met het tabbladwater en de gootsteen zelf. Het kunstwerk als aanvullend deel van de architectonische modificatie van de ruimte en het object in de ruimte met een culturele betekenis, waar mensen elke dag als gewoonte doorbrengen om water te gebruiken als iets essentieel en cruciaal. Het water, in Zuidoost-Europa en de regio's die beïnvloed worden door de islamitische cultuur, heeft een groot belang als het op zuiverheid en netheid staat, maar speelt ook een essentiële rol in de zuivering door ablutie, een verplicht onderdeel van het islamitische gebedsritueel.