Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Adrian Paci is in 1969 in Shkodra, Albanië geboren. Hij heeft aan de Kunstacademie in Tirana gestudeerd. In 1997 ging Adrian Paci naar Italië en begon met verscheidene disciplines te werken: schilderen, beeldhouwen en video. Zijn werk is in vele belangrijke internationale groepstentoonstellingen en uitgebreide solotentoonstelllingen in musea over heel Europa te bekijken geweest (2003 Baltisch Kunstcentrum, Gotland; 2005 Moderna Museet, Stockholm; 2013 Jeu de Paume, Paris; 2015 MAXXI, Rome).
Hij wordt door Kaufmann Repetto Milaan-New York vertegenwoordigd.

In zijn videowerken zoekt Paci naar nieuwe cinematografische talen en uitdrukkingswijzen. Zijn ervaring met verbanning, de schok van de plotselinge afzondering en de aanpassing aan een nieuwe omgeving bepalen de inhoud en de context van zijn videowerk. Hij probeert zo zijn afkomst te traceren en zijn verleden te herontdekken.

‘Centro di Permanenza Temporanea’verrast de kijker door een vliegtuigtrap zonder vliegtuig te tonen. De mensen, passagiers, staan op elkaar gepakt op de trap. Ze lijken in een tijdloze transitzone te zweven. Ze zijn niet met enige plaats verbonden, het enige wat ze doen, is wachten...